Κ. Μαϊχόσογλου στο «MyDionysos»: ”Η ειλικρίνεια θα είναι το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα στον αγώνα μας”

Τη πρώτη της συνέντευξη, από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της με τον συνδυασμό ”Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ”, παραχώρησε στο ”MyDionysos.gr” η υποψηφία Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Τι την έπεισε να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, τι καθιστά ξεχωριστή την υποψηφιότητα της και ποια θεωρεί πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του Διονύσου;

Αρκετά χρόνια είστε ενεργή στα κοινά του Δήμου Διονύσου. Πρώτη φορά όμως διεκδικείτε την Δημαρχία; Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να κάνετε αυτό το βήμα;  

Όπως αναφέρετε, ασχολούμαι με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Σε ότι αφορά την πόλη μας, διαχρονικά προσπαθώ να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για έναν καλύτερο Διόνυσο από όποια θέση κατέχω η δράση στην οποία μετέχω. Μέσα και από τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα στοχεύω στην διατύπωση θέσεων και προτάσεων που αποσκοπούν κατ’ αποκλειστικότητα σε ένα πράγμα: την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας. 

Αυτό που διαπιστώνω την τελευταία τριετία, , είναι  το γεγονός πως στην πόλη μας εντοπίζονται σειρά αστοχιών που απαιτούν ισχυρή παρέμβαση. Χρειάζεται πλέον νέα δυναμική, νέο ύφος Διοίκησης, φρέσκες ιδέες και τεχνοκρατική προσέγγιση ώστε να δημιουργήσουμε τον Διόνυσο της επόμενης μέρας.

Έπειτα λοιπόν από την χαρτογράφηση της σημερινής μη αποδεκτής κατάστασης της πόλης μας αλλά και την παραίνεση πολλών συμπολιτών μας, πήρα τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσω τον Δημαρχιακό θώκο, πιστεύοντας πως μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά και μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας θα επιτύχουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που είναι πολλά και σημαντικά.” 

Ποια εκ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Διόνυσος, ιεραρχείτε εσείς πιο ψηλά απ’ όλα; 

Θεωρώ πως το πλέον θεμελιώδες θέμα στον Δήμο μας είναι το χαμηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου και η απαξίωση των θεσμών με πρώτο υπεύθυνο την παρούσα Δημοτική Αρχή. Έχουμε φτάσει στο σημείο ο απλός πολίτης να μην εμπιστεύεται σε κανένα θέμα την Διοίκηση του Δήμου. Αυτό αυτόματα οδηγεί στην οπισθοδρόμηση.

Πρέπει εδώ και τώρα να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη να επικοινωνήσουμε μαζί του. Να τον κάνουμε ενεργό.

Στα θέματα τώρα που απασχολούν τον πολίτη είναι σαφέστατα το Οικιστικό-Δασικό, το κυκλοφοριακό αλλά και η καθαριότητα.

Ειδικά στο θέμα της καθαριότητας να σταθώ στην καθημερινή απαράδεκτη  εικόνα του Δήμου που μεταφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Δημότες αλλά και στην έλλειψη συνεννόησης της Δημοτικής Αρχής με την υπηρεσία καθαριότητας που πρόσφατα προέβη σε κινητοποιήσεις με εύλογα αιτήματα.  

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως συνηθίζουμε στη μετριότητα. Μας αξίζει κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό το κάτι παραπάνω θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 

Και εγώ και οι άξιοι συνεργάτες μου.” 

Ας υποθέσουμε πως το βράδυ των εκλογών του  Οκτωβρίου είστε η νικήτρια των εκλογών. Ποια θα είναι η πρώτη σας πρωτοβουλία;  

Νομίζω πως αυτό που πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει, είναι ο Δήμος Διονύσου να αποκτήσει ξανά δημοκρατικές διαδικασίες σε ότι αφορά το τρόπο διοίκησης και λήψης αποφάσεων. Μετά λύπης μου – όπως ανέφερα και προηγούμενα –  διαπιστώνω πως υπάρχει μία θεσμική εκτροπή, η οποία φέρει την υπογραφή της παρούσας Διοίκησης. 

Πρέπει λοιπόν να εργαστούμε σκληρά ώστε η διαφάνεια να επιστρέψει στον Διόνυσο. Ώστε οι συνδήμοτες μας να γνωρίζουν κάθε μερά πως μεγαλώνουν, ζουν και εργάζονται σε μία πόλη ανοιχτή σε όλους. Σε έναν Δήμο που η λήψη αποφάσεων θα αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους. Πρέπει να δημιουργηθεί μία σχέση αμοιβαίες εμπιστοσύνης, ώστε να μπορέσουμε βήμα-βήμα να ανεβάσουμε το επίπεδο της καθημερινότητας της καθεμιάς και του καθενός από εμάς ξεχωριστά.”

Στην επικείμενη εκλογική μάχη, θα υπάρχουν αρκετοί καινούργιοι υποψήφιοι. Τι πιστεύετε πως καθιστά την υποψηφιότητα σας ξεχωριστή; 

Πρωτίστως έχω δηλώσει πως  παρά την συνεχή μου ενασχόληση με τα κοινά δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είναι κάτι που το έχω διευκρινίσει από το ξεκίνημα της προεκλογικής μου εκστρατείας. 

Για μένα η πολιτική δεν είναι καριέρα βιοπορισμού. Μετέχω στις Δημοτικές  Εκλογές με μοναδικό στόχο να συνεισφέρω στην αλλαγή των συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο μας σε όλους τους τομείς: Καθημερινότητα, Χρηστή Διοίκηση, Πολιτισμός, Ευκαιρίες για τους νέους κοκ.

Έκρινα λοιπόν πως έχω τις δυνατότητες να προσφέρω στους συμπολίτες μου. Έχουμε όμως κάτι πολύ πιο σημαντικό: όρεξη για δουλειά, γνώση  και διάθεση να ομορφύνουμε και να αναβαθμίσουμε τη πόλη μας.

Η  ειλικρίνεια θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μας ‘’όπλο’’ στον αγώνα μας. 

Αυτά είναι που μας καθιστούν ξεχωριστούς.”